Решението в Ловеч за отмяната таксите за детски градини и ясли е законосъобразна

Областният управител на Ловеч Георги Терзийски смята, че решението на ловешкия общински съвет да отмени таксите за детски градини и ясли в общината е законосъобразно и няма основание да го връща за ново разглеждане, въпреки, че според кмета Корнелия Маринова то противоречи на Закона за местните данъци и такси.

Решението беше прието в края на декември, но все още не е влязло в сила и може да бъде оспорено от общинската администрация.

Георги Терзийски посочи, че юристите на областната администрация са разгледали решението заради сериозния обществен отзвук. „По отношение на изискванията на закона за нормативните актове, аз и екипа ми не виждаме проблем по отношение на законосъобразността“, посочи той.

Проблемът възникнал оттам, че кметът на общината Корнелия Маринова обяви решението на общинския съвет като незаконосъобразно, а по нейно предложение беше насрочено извънредно заседание на общинския съвет, което обаче впоследствие беше отменено.

„Мотивите, с които беше отменено извънредното заседание ни дават уверението, че казусът ще бъде решен с общите усилия на администрацията и общинския съвет“, посочи още Терзийски.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button