Съветниците от Ловеч без заплати, забавачките – безплатни?

Христо Гешов

До същински политически скандал се стигна в Ловеч, след като съвсем на шега бившият кмет на Ловеч, г-н Минчо Казанджиев предложи на сесия да отпадне таксата за всички детски градини в общината. Неговото  предложение събра необходимия брой гласове и съветниците в Ловеч гласуваха “ЗА”. От общинското ръководство обаче твърдят, че нямат нищо против подобно предложение, но “то трябва да е мотивирано, финансово подкрепено с разчети и т.н. Такова нещо обаче няма. Все още не е ясно от къде ще дойдат тези средства, които да покрият заплащаните досега такси от родителите” – съобщават пресцентърът на общината. В скандала се забърка и Омбудсманът Мая Манолова, която вчера посети града на люляците. Според нея, подобно решение е “решаване на проблема с демографската криза”.

Но дали г-жа Манолова е запозната, че съпартиецът й Казанджиев не е дал пояснение от къде ще дойдат парите за дофинансиране на детските заведения.

Късно снощи кметът на Община Ловеч нарече подобни действия “евтин популизъм ” в профила си във фейсбук.

По думите й от опозицията и се готвели за избори, но с твърде висока цена, която не е ясно кой ще плати.

Така Маринова хвърли ръкавицата към колегите си, като предложи вместо заплати за общинските съветниците да има безплатна ясла за децата.

За сега обаче отговор от внеслия предложението в ОБС Ловеч няма.

Дали общинските съветници  ще се лишат от заплатите си наистина, в името на децата от града предстои да разберем.

В обръщението си, кметът Корнелия Маринова е поела ангажимент да заплаща таксата за детска градина на три деца от града.

Христо Гешов

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button