АНДРЕЙ НОВАКОВ СЕ СРЕЩНА С МЛАДИТЕ ПОСЛАНИЦИ НА ПГМЕТ ТРОЯН

Днес Младшите посланици на  Европейския парламент от ПГМЕТ, гр. Троян бяха домакини на поредната изключително полезна и вдъхновяваща среща. Нейни гости бяха г-н Андрей Новаков – Евродепутат и г-н Иван Миховски – Народен Представител. Събитието уважиха и инж. Ваня Събчева – Областен управител, както и г-н Еленко Начев – началник на РУО Ловеч.

Г-н Новаков представи пред учениците пътя, който е извървял, за да стигне до Брюксел, като акцентира върху факта, че и той, като тях, е живял в малко населено място и е учил в Професионална гимназия. Разказа им за настоящите си дейности в Европарламента и сподели за създаването на платформата „Селоводител”, чиято цел е популяризиране и възраждане на българските села. Учениците се въодушевиха и веднага измислиха състезание за включване в платформата и на техните села.

Силно вълнение предизвика  постигнатия успех на последното заседание на Европейския Парламент, а именно увеличаването на парите, отпуснати на България от еврофондовете с 3,4 млрд. лева. Вносител на този законодателен доклад е самият г-н Новаков.

Младшите посланици взеха активно участие в дискусията и зададоха редица въпроси, като например как точно г-н Новаков е решил да се занимава с политика и дали фактът, че е най-младият депутат в Европейския парламент му помага или пречи; какво е мнението му за тероризма и имиграцията и успява ли България да се справи с тези глобални проблеми.

Срещата завърши с усещане за позитивизъм и вяра, че за да бъдат младите хора активни и успешни, те имат нужда от точно това – нагледен пример, как чрез труд и упоритост могат да се покорят дори и най-високите върхове.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button