В Белодробната болница Троян стартира проект за енергийна ефективност

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян изпълнява проект за подобряване на енергийната ефективност и болничната среда, финансиран от Министерството на здравеопазването, на стойност 83 хиляди лева, съобщава БТА Това съобщават от лечебното заведение.
Целта на проекта е да се подобри качеството на лечебно-диагностичната дейност и грижите за болните чрез осигуряване на адекватна и модерна болнична среда. Затова е извършена реконструкция на болнични стаи с обособяване на самостоятелни санитарни възли. Две от стаите са разположени във Фтизиатрично отделение и ще бъдат стаи-изолатори за пациенти с туберкулоза, а останалите са разположени в двете сгради на Пневмологично отделение.
Друга цел на проекта е енергийна ефективност чрез средногодишно спестяване на 50 процента от необходимата енергия за подгряване на битова вода за нуждите на пациентите и персонала на лечебното заведение. В тази връзка са поставени три целогодишни слънчеви системи за топла вода, допълват от лечебното заведение.
Годишно пациентите на белодробната болница са около 2800, персоналът е 60 души.

БТА

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button