Само за 2 месеца: Над 200 обекта са запечатани от НАП в страната. 2 са от Троян

Над 200 търговски обекти – магазини, барове, дискотеки, спортни клубове, хотели, бензиностанции и дори ветеринарна клиника са били запечатани от звеното „Фискален контрол“ на НАП от началото на годината. Според действащото законодателство неиздаването на касова бележка е основание за запечатване за срок до един месец, припомнят от НАП. Освен временното затваряне на обектите, на собствениците им са наложени и глоби, достигащи до 2000 лв. за всяко нарушение.

От началото на зимния туристически сезон фискалният контрол на НАП извършва масови проверки в зимните курорти и областните градове, като на някои места в страната патрулират униформени служители. Фискалните агенти използват специален софтуер за наблюдение от разстояние на оборотите на определени рискови търговци, чиито приходи значително се различават от обичайните за съответния бранш и територия.

„Засилваме контрола в зимните курорти и централните части на областните градове. Запечатването на обекти за срок до 1 месец е тежка и неприятна мярка за търговците, която обаче може да бъде избегната с издаване на касова бележка за всяка покупка“ каза директорът на „Фискален контрол“ в НАП Спас Шишков по повод проверките.

от От публичният списък на „ПОДЛЕЖАЩИТЕ НА ЗАПЕЧАТВАНЕ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ И ТЯХНОТО МЕСТОНАХОЖДЕНИЕ, СЪГЛАСНО ЧЛ. 187 ОТ ЗАКОНА ЗА ДАНЪК ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ“ към 26 февруари 2019 г. се вижда, че подлежащите на запечатване обекти в гр. Троян  са 2:

СИМА ЕООД гр.Троян к.к.Беклемето 

„МАГИАН“ ООД гр.Троян 

NAP.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button