„ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ“ ВЕЧЕ И С КМЕТОВЕ!

Нямам думи да изразя възмущението си от злините, които шепа българи съзнателно и целенасочено се опитват да причинят на всички останали нормално живеещи хора.

И това е не само отчайващо, но и опасно за бъдещето на България. За мене убеждението, че през последните години в Троян и в общината не се е случило нищо качествено ново, е заблуда.

Затова ми се иска троянци, наситили се като всички българи на лъжесензации, да познават фактите. Да знаят какво се е случвало и се случва.

Такъв печален случай на измамна история видяхме вчера в предаване на сайта от Враца, който има амбицията да отразява събития за Северозападна България. Като често акцент пада на недопроверени сигнали.

Явно в предаването „На прицел“, се стреля към определена личност.

Разбрахме кои са подали сигнала. Разбрахме за смешната скрита камера в кабинета на заместник-кмет Чолакова.

Чухме и как Пламен Данов отговори на обаждането на Гешов. Така че трябва така всички да отговорят.

Но не разбрахме защо тази тръба звучи навсякъде.

Видяхме документи, представени от сигнализиращите хотелиери. Но не видяхме от другите отговарящи за този казус.

Добре, как да видим кой е крив и кой е прав.

И кому е притрябвало да се говори точно с Донка Михайлова – кмет на общината, която е кмет от 8 години, а случаят е отпреди 20!

Защо сайтът „ЗОВ НЮЗ“ не поиска документи официално, по служебен път, и то от всички заинтересовани страни? Като не се стреми непременно да намери главен обвинен, и то Общината и в частност кметът Михайлова?

Защото на мен малко ми звучи като „Крадецът вика – дръжте крадеца“.

Щом има подаден сигнал, репортерът е длъжен да се свърже с всички засегнати в този спор. И да не показва отношение нито към едната, нито към другата страна.

А ние видяхме пародия на разследване. Гоним с някаква си тръба хората. Правим се на интересни.

И като завършек на тая цяла смешна история е един телефонен разговор воден лично с мен. Със заплахи за проверки, иск на разследващия колега-журналист и т. н. Като на всичко отгоре в основата стои статия, която не е писана от мене!

Моля, колеги!

Първо. Ако някой нещо не е доразбрал, нещо не е проверил, поне да прочете статията, за която се вдига шум! Защото тогава щеше да разбере и точното име на сайта, кой е собственик и какво представлява самата онлайн медия. И малко дете може да различи контрастните лога на „Троян експрес“ и „Троян прес“.

И, второ, екипът на „Троян експрес“ няма да се поддаде на изнудване и поръчков натиск. Защото явно тази година предизборната кампания започва със сплашване на медии.

И за да завърша мислите си трябва да упомена, че щом някой ще се прави на разследващ журналист, не трябва да се доверява на този, който „се е обърнал с молба“ (финансова!). Това е не е търсене на истината. За да откриеш къде е правдата, трябва да изискаш документи от Басейнова дирекция, Общината, тъжителите. Да си представиш журналистическата карта, да попиташ повече хора в ефир, а не по телефона. Според мен това е като вече станалите популярни алоизмами с възрастни хора, само че с кметове. И тук не става въпрос за малко пари, а за много.

И за опит за сваляне на рейтинг на някого си.

Г-н Гешов, имате вече телефона ми. А аз имам запис на проведеният телефонен разговор с Вас, който Вие, „без да искате“ приключихте, без да употребите някоя вълшебна думичка като ”Извинявайте, сбърках“ след като чухте, че адвокатът Ви ще говори с моя адвокат. Просто избързахте да затворите телефона.

Това е записът на телефонните заплахи срещу мен

Коментарите оставям на Вас, читателите.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button