ЗАБЕЛЯЗАНО В ТРОЯН: Вандалщината не прави никого по-велик!

Получихме писмо на редакционната поща. Цитираме го дословно. Името – няма значение. Написано е от Човек и троянец милеещ за града. Обикновен жител.

„Минавайки покрай гарата в Троян  за парк  „Къпинчо“ видях поредния акт на вандализъм. Моля, публикувайте тези снимки. Дано компетентните органи го видят и да се сезират“

Да, пускаме снимките, а утре ще посетим Общината за да направим всичко възможно този паметник да си иде на мястото.

Но си задаваме въпроса на кого пречеше този паметник? Да, той е на загинал антифашист – Стойчо Стефанов Йотешки. И какво от това, че е с петолъчка. От историята никой не е избягал. А дали си червен, син, зелен или някакъв друг цвят партия не те прави по – велик, като направиш подобно деяние. Напротив! Ти падаш ниско,  ама много ниско под земята!

Другият вариант е, че  в направено за да е грозно, да създаваме проблеми на другите. Или да се направим на мъжкари пред гаджетата.

Сори, и това не те прави мъжкар, човече,  напротив. За да  привлечеш вниманието на една дама е трудно. Да си кавалер в днешно време е  още по- трудно.

Отнякъде чувам въпрос – защо?

Защо ли? Защото  младежите  не са ходили войници, те  не знаят9(не казвам всички) даже как да ухажват момиче. В повечето случаи използват мускулните си умения да изпъкнат като свиня  в кал.

Ти, този който оскверни това място и направи тази щуротия, как се чувстваш сега? Герой? Не, не си!

Какъв си? Ти даже и не си  човек. Ти имаш ниска стойностна система ( да не кажа, че я нямаш) и не заслужаваш толкова внимание!

Скрий се някъде и си вземи поука.

А аз ще помоля компетентните хора от Общинска администрация да помогнат  да се върне паметника на мястото. Защото убитият на 1.09.1925 год   Стойчо Стефанов Йотешки е бил син, баща и сродник! За него е плакала майка!

 

 

Back to top button
Close