За поредна година Троян се включи в инициативата „Часът на Земята“ – видео

„Свържи се с природата“ е тазгодишното мото на кампанията на световната инициатива „Часът на Земята“. През настоящата година организация WWF България покани Община Троян да се включи отново в инициативата за привличане вниманието върху проблемите на околната среда.

По традиция na  30 март, от 20:30 до 21:30 ч. осветлението на фасадата на Община Троян бе  изгасено , както на сградите на Музея на художествените занаяти и Читалище „Наука – 1870“. Фокус на кампанията през 2019 г. е опазване на биоразнообразието.

По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички заедно отправяме призив за по-устойчиво бъдеще, демонстрирайки какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета. Повече за инициативата може да откриете на официалната страница на организаторите: www.wwf.bg.

Най-голямата природозащитна инициатива в света „Часът на Земята” се готви за рекорд тази година. За първи път днес във времето от 20.30 до 21.30 часа светлините в градовете на 188 държави по света бяха  загасени в знак на съпричастност с екологичните проблеми

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2018 г. в инициативата взеха участие над 110 общини 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button