Изабела Христова стана шампионка и при жените за 2019 година

На провелият  се Държавния личен шампионат за жени 2019г  троянската гордост  Изабела Христова спечели шампионската титла при жените за 2019 година.

Да припомним, че състезателката от СА(Спортна академия) ЦСКА , победи конкуренцията и стана републикански шампион по джудо на Държавния личен шампионат за мъже и жени до 23 години, провел се на 23.02. 2019г

Турнирите   се проведоха   в многофункционалната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ в град София.

Тогава конкуренцията в нейната категория (57 кг) бяха 14, а днес  бяха 18 жени. И трите й срещи бяха с победи, като финала е бил доста труден със  състезателката от ЦСКА, сподели самата Изабела

Следващото  състезание, в което Изабела ще вземе участие е   на 7 април по самбо.

Игрите в “БИТКАТА” са много разнообразни и в голямата си част напълно непознати за всеки, те представляват множество компоненти, които изискват комплекс от качества, като: Сила, бързина, издръжливост, баланс, координация, бърза мисъл, точност, ловкост и други.

В рамките на 2 дни участниците ще преминат през много различни и сурови изпитания.

В първия етап ще се проведе елиминационния кръг:

– в този етап след много дълга и разнообразна игра ще отпаднат 50% от участниците. Играта ще представлява трасе с много компоненти и най-добрите ще продължат напред.

Във втория етап ще имаме 25 сблъсъка лице в лице, след които ще се определят финалните 25 участника:

– в този етап сблъска ще е очи в очи със съперник и не времето, а качествата на участниците ще определят победителите.

В третия етап най-достойните мъже и жени ще се изправят в едно много различно и уникално състезание, в което първите двама по време ще се класират директно към финалите.

Освен тях ще има още 12 класирали се по време, но те ще се изправят един срещу друг, лице в лице в битка за финала.

– в този етап финалистите ще преминат през трасе с много задачи и елементи в него. Двамата най-добри отиват директно към финала, а за останалите 12 ще има сблъсък тип “дузпи” за определянето на финалната група.

Във финалния четвърти кръг ще имаме 8 финалиста, които ще преминат през нечовешко трасе с изпитания еднакво по трудност както за мъжете така и за жените.

А накрая… накрая ще има само един победител във БИТКАТА. Той и двамата му подгласника ще получат финансова награда от приключението.

– финалното трасе представлява съвкупност от елементи за сила, издръжливост, логика, бърза мисъл и кординация. Участника с най-добро време печели титлата “Победител в БИТКАТА”

Главен организатор на игрите е Димитър Господинов – Guspa, един от създателите на приключението Maximal Revenge, а домакин и основател на “БИТКАТА” е Станислав Ласкин – Сети Уи се❗

Всички останали приходи от таксата за участие ще бъдат дарени на църквата в село Доспей и на деца в неравностойно положение, каквато е и каузата ни.

Игрите в турнира “БИТКАТА” ще стартират на 06 април /събота/ в 10:00ч. и ще приключат на 07 април /неделя около 16:00ч.

Специални гости на „БИТКАТА“ ще са познати лица от ТВ Реалити Формат, а именно:

Яни Андреев, Роман, Иван Гинчев, Гечо, Валерия, Иван Сапунджиев, Михо Футеков, майор Василев, Мустафа Ликов, мама Галя, Дарина, Марина, Деси Тричкова, Мишо и Альона, Диана, Ивона, Юлето-макето, Станислав Ласкин, Димитър Господинов Guspa и др.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button