МИЛЕНА ТОДОРОВА – ГОРДОСТ ЗА ТРОЯНСКАТА ШКОЛА ПО БИАТЛОН

Защо  троянската биатлонистка  Милена Тодорова е гордост за Троян и школата по биатлон „Аякс“в града? Защо любители на този зимен спорт я определиха като Supergirl на биатлона?Отговорът е лесен.  В рамките на един сезон участва на Световна купа, IBU купа, Световна купа за младежи,  Световно първенство – жени, Европейско първенство – жени, Световно първенство – девойки,  Европейско първенство – девойки.

Но тя не само беше като една от всичките в националния отбор. Тя не бе бройка в състава. Тя постигна уникални резултати

Зае второ място в спринта на 7.5 километра при девойките от младежката Световна купа по биатлон, която се проведе в Шушоен (Норвегия), 6-то място в Брензо -Осърбле(Словакия)на световното за младежи и девоки, , десето място в Обертлиах(Австрия)  в третия кръг на IBU на 15км.

Милена Тодорова записа най-добрия български резултат в преследването на 10 км. на световното първенство за младежи и девойки по биатлон в Брензо-Осърбле (Словакия).

Младата състезателка от Троян потегли от 34-то място и след само две наказателни обиколки се изкачи до 21-ва позиция.

С щафетата имаха много добро представяне . Сега й предстои Държавното лични първенство

Е, сега кажете това не е  ли повод да сме горди, че  Троян  подготвя такива надежди. Аз съм щастлива, че я познавам и лично.  Тиха, скромна и в очичките й винаги има блясъка на можеща и знаеща  девойка, която знае какво иска от себе си!

Пожелаваме й да бъде все такава и да не спира да се бори!

 

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close