Отново изненада! Лагери за мигранти правят в Малко Търново и Елхово?

Селище за 280 души в Малко Търново и за над 1600 – в Елхово ще се изгражда, става ясно от поръчка, обявена от МВР. Най-вероятно, това ще са лагери за мигранти, тъй като и финансирането е европейско – от фонд „„Убежище, миграция и интеграция“,съобщават от БНР Бургас

Над 8 милиона ще бъдат вложени в площадки за разполагане на контейнери в Малко Търново, Елхово и Любимец. Бъдещият лагер в Малко Търново ще се намира на ул. „Княз Борис 1“ 54. Той трябва да е за до 280 души, на територия от 7.5 дка. Предвидено е обектите да са с монолитни огради, буферна зона, КПП, вътрешни огради, охранителни системи. Ще се изграждат контейнери за раздаване на храна, административни, за временно настаняване и санитарно – битови – бани и тоалетни.

В Елхово – селището ще е на територията на регионалната дирекция на гранична полиция. То ще е далеч по-голямо, на територия около 27 дка, за 1632 души, става ясно от обществената поръчка, която е обявена преди няколко дни.

Кметовете на Малко Търново и Елхово не бяха запознати с бъдещите планове на МВР. Градоначалникът на Малко Търново Илиян Янчев е в болнични и извън страната и обеща да провери информацията. Кметът на Елхово Петър Киров отказа коментар и поясни, че на дневен ред е подготовката за празника на града.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button