ОбразованиеОбщина Априлци

            Празник на буквите  в СУ “Васил Левски“ град Априлци

На 29 март 2019 година, първокласниците от СУ“Васил Левски“ – гр.Априлци, с класен ръководител г-жа Пенка Калайджиева и учител ЦОУД г-жа Ценка Цанкова, се сбогуваха със своето другарче букварчето. Те тържествено заявиха пред своите родители и гости , че вече са грамотни.

Пощальонът Криско им донесе голям пакет, а в него бяха буквите от българската азбука, които трябваше да се преселят от букварчето в читанката. Оказа се , че читанката е пленена от пирати и за да я освободят трябва да изпълнят доста сложни задачи.

Загадките бяха предизвикателство за децата , но те бързо и уверено се справиха с тях ,което показа ,че имат  добри и трайни знания. Стихотворенията, песните и танците изпълниха празника с чудесно настроение, което допълниха изпълненията на малките артисти.

Когато дойде моментът на раздялата с Буквара ,

децата се натъжиха, но скоро  срещата с Читанката отстъпи място на радостта. Родителите ги изненадаха с красива торта , на която пишеше „Ние вече сме грамотни“

Директорът на училището – г-н Дончо Пачников, поздрави първокласниците с техния празник и им пожела винаги да обичат книгите, да ги четат с желание, защото те са прозорец към света.

Празникът на буквите  донесе много радост и палитра от незабравими мигове на децата, родителите, учителите и гостите.

Браво, малки ученици!

Бъдете винаги откриватели!

Никога не се огъвайте пред трудностите!

С вас са хората ,които ви обичат-вашите родители и вашите учители!

Гордеем се с вас!

Вярваме ,че ще растете достойни хора!

Лиляна Георгиева

Свързани статии

Back to top button
Close