РАЗКРИХА ПРЕСТЪПНА СХЕМА ПРИ ИЗПИТИТЕ ЗА ПРАВОСПОСОБНОСТ В ЛОВЕЧ

Агенти на ДАНС днес са задържали изпитващ от „Автомобилна администрация“ – Ловеч при съвместна акция с МВР. Мъжът е арестуван по време на изпит, а органите на реда са задържали и изпитвания курсист.

Припомняме, че при съвместна акция между ГДБОП и прокуратурата през 2017 г. бяха задържани общо 12 служители, които според държавното обвинение са участвали в организирана престъпна група за продажба на шофьорски книжки, включително и на невладеещи български език чужденци. За разкриването на измамна схема помогна един от държавните служители в агенцията.

„Възложил съм да се мисли за преформатиране на Държавна агенция „Автомобилна администрация“ (ДААА)“, заяви пък министърът на транспорта Росен Желязков по време на изслушването си в ресорната парламентарна комисия.

Попитан какви мерки е предприел за борбата с корупционните практики при изкарване на свидетелство за управление, Желязков отговори: „Това са органи, които гарантират надзора, контрола, лицензирането и всички режими, свързани с автомобилния транспорт. Говорим както в предприятията, така и на пътя. Това създава редица предпоставки за нерегламентирани практики и за корупция.“

Министърът добави, че част от обсъжданите мерки предвиждат въвеждането на вътрешен контрол в ДААА, какъвто в момента не съществува. В близко бъдеще предстои и внасяне на конкретни законодателни предложения за въвеждането му.

Би Нюз

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button