Сръбската пост рок група There. от Ниш ще изнесе концерт и в Троян

Сръбската пост рок група There. от Ниш ще изнесе концерти в София, Троян и Велико Търново в края на тази седмица,съобщава“Дневник“ Гостуването на бандата е организирано от сдружението за популяризиране на съвременна балканска култура Balkans – Ways to Friendship, съобщават от сдружението.

There. са част от богатата алтернативна сцена в Сърбия. Групата е създадена през 2013 г. и вече имат зад гърба си един албум, както и участие в престижния международен фестивал Nishville, който дава трибуна и на редица разножанрови алтернативни течения, въпреки че основният му фокус е върху джаз музиката. Стилът на There. е смесица от пост рок, прогресив и ембиънт. В момента бандата работи по втория си албум, а част от парчетата в него ще прозвучат и в България.

There. ще свирят първо в столичния клуб Maze на 21 март от 21.00 часа. Билетите ще се продават на входа на клуба и са на цена от 15 лв. На 22 март отново от 21.00 часа е техният концерт в Троян в клуб „Библиотеката“. А на 23 март минитурнето на групата ще завърши в Melon във Велико търново, където началният час ще бъде 22.00 часа.

Сръбската група е седмото име в актива на сдружение Balkans – WTF, чиято цел е взаимното опознаване на арт сцената между балканските страни. Неговият фокус са младите поколения, алтернативните форми на изкуството и ъндърграунд културата. Сдружението е основано в края на 2016 г. от петима близки приятели и музикални фенове, които разчитат изцяло на лични средства и ентусиазъм.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button