СТРАХОТНО! Учениците от НУПИ „Проф.Венко Колев“ отново върнаха усмивките на троянци

Щом има  Пролетен карнавал с шествие в Троян,  значи е дошла пролетта ! Така си знам аз от години. И започвам да дишам леко.

Усмихвам се и се радвам. Защо ли? Защото маскираните  ученици от Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“  оповестиха началото на пролетта. Те заразиха и троянци, които ги видяха, когато   преминаха през центъра на града.  На финалната  точка, централния площад „Възраждане”, бяха оглеждани  от гражданите с почуда, някои с усмивка, трети  пък искаха да се снимат   с тях.

Тази година  за първи път се включиха сладурите от 5 клас. Така добре се бяха  маскирали, че ми беше драго да ги гледам.

Абитуриентите пък  имаха дрес код  на  военна тематика. Може би заразени от тартора Христо Костов, който беше облечен като Генерал с много ордени, които той има в неговия етнографски музей, за който писахме.  Взеха участие и  преподавателите в Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев”, които също взимат дейно участие в карнавала.

Имаше всевъзможни превъплащения – от горския дух  до космически маски. Те бяха радост за сетивата ни. Радвахме се заедно с тях и вдишвахме  новия аромат. Този на  идващата пролет

Добре дошла , пролет!

12-класниците. Христо Костов с Воената униформа Снимка: Христо Костов

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button