ТРОЯНСКИЯТ Е ПРОХОД Е ОТВОРЕН САМО ЗА МПС-ТА ДО 12т!

195 машини са почиствали републиканските пътища през изминалата нощ в районите със снеговалеж. Настилките се обработват и работата на снегопочистващите машини продължава, за да се осигури безопасността на движението по високопланинските проходи. Няма въведени ограничения по пътната мрежа. Най-обилен в момента е снеговалежът на проходите Петрохан и Троянски, където падналият нов сняг е около 10 см.

На Петрохан има най-много  закъсали шофьори. Някои от тях са сменили зимните гуми с летни  на автомобилите си и сега не могат да се  движат при тези условия , съобщават от БТВ

Троянският проход е отоворен за МПС-та до 12 тона.

Агенция „Пътна инфраструктура“ напомня на шофьорите да тръгват на път само с автомобили с подгодящи гуми, да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологични условия, да не предприемат резки маневри и рискови изпреварвания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button