Акция TISPOL продължава в област Ловеч

От 06.00ч. на 02 април до 06.00ч. на 03 април , в рамките на 24 часовата специализирана акция за контрол на скоростта , на 23 места  на територията на област Ловеч са установени общо 378 нарушения, от които 341 са за превишена скорост. От тях със стационарни камери са констатирани 36 нарушения, със СПУКС-триноги 182 нарушения, а с мобилни камери с които са оборудвани служебните автомобили са установени 123нарушения.  37 са установените други нарушения.

Операцията за спазване на разрешената максимална скорост на движение на територията на цялата страна продължава до неделя.

Нека припомним,че в седмицата от 01 до 07 април на територията на цялата страна ще има засилен контрол за спазване на разрешената максимална скорост на движение.

В хода на полицейската операция в периода от 06.00ч. на 02 април до 06.00ч. на 03 април 2019 год. на територията на Р България ще се проведе 24 часова специализирана акция за контрол на скоростта.

 

Точките за контрол на територията на област Ловеч ще бъдат избирани в участъците с концентрация на ПТП по причина на превишена скорост, както и в районите около училища, детски  градини и болнични заведения, където има условия за управление на превозни средства с превишена скорост.

От началото на 2019 година до 31 март на територията на ловешка област са регистрирани общо 103 пътнотранспортни произшествия, от които 40 тежки с 6 загинали  и 57 ранени. За сравнение за същия период на 2018 год. са регистрирани 145 произшествия, като от тях 51 са тежки с 5-ма загинали и 70 ранени.

Мерките на Пътна полиция се предприемат в рамките на операция на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция  TISPOL, която се провежда  на територията на всички държави-членки от 01 до 07 април. Основната цел на предприетите мерки е да бъде намален пътнотранспортния травматизъм.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение са често срещано явление във всички европейски държави и са определени като най-сериозната причина за тежки пътно-транспортни инциденти и смърт по пътищата на Европа, отчитат от TISPOL. През 2018г. в страната превишената скорост продължава да е с най-голям дял като причина за катастрофи по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите членки на ЕС.
В рамките на операцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки и за застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

 

Back to top button