„АМБАРИЦА“ И „АЯКС“ ДОМИНИРАХА НА ДЪРЖАВНИТЕ ПЪРВЕНСТВА ПО БИАТЛОН

Зимният календар на БФБиатлон включваше общо три държавни първенства в различните възрастови групи. Републиканското за най-малките се проведе в Чепеларе, средните групи се състезаваха на Боровец, а най-големите на Белмекен, се съобщава в https://biathlonbg.inЛидер в таблицата по медали е един от най-новите клубове в биатлона „Амбарица“ – Троян, който доминира в малките и средните възрастови групи. Спортистите от „Амбарица“ са завоювали общо 24 медала, 14 от които златни.

Конкурентният клуб в града „Аякс“ има повече спечелени медали (33), но по-малко от тях са златни (11). „Аякс“ са на първо място по медали в най-голямата възраст, където се състезават националите Владимир Илиев и Милена Тодорова.

На трето място се нарежда „Сапарева баня“ с 28 отличия, 6 от които са златни.

Общо 11 от 20 клуба членуващи в БФБиатлон са спечелили поне един медал на тазгодишните републикански първенства.

На миналогодишните състезания, медали спечелиха общо 12 клуба. Тази година от таблицата липсват „Узана“ и „Рилски спортист“, като новото попълнение е „Ихтиман-Бодрово“.

Най-голямо разнообразие на спечелени медали от различни клубове има в големите възрасти (общо 11), при средните възрасти има отличия за 8 клуба, а при най-малките са само 5.

 

https://biathlonbg.in

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button