БОЖИДАРА СИМЕОНОВА С ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ

Божидара Симеонова спечели първа награда за солово вокално изпълнение в осмото издание на провелия се в столицата Международен фестивал за популярна песен и танц на испански език „Abanico”.

Фестивалът се осъществява с подкрепата  на Отдела по образование към Посолството на Кралство Испания, института “Сервантес” и кмета на Столичен район Оборище Васил Цолов. Тази културна изява е създадена преди осем години по инициативата на 164 Гимназия с преподаване на испански език „Мигел де Сервантес“ – София. Организатор е Музикална Агенция „Artvoices“, а домакин на тазгодишното издание е Националният дворец на културата.

Божидара изпълни песента на испанската певица Малу „Blanco y negro”. Освен отличията за първото място, при награждаването нашето музикално момиче получи и специална покана за участие в Деветия международен музикален фестивал за деца, юноши и възрастни „Златна ябълка” 2019 – Торино, Италия. На гала концерта на фестивала в НДК троянската млада изпълнителка и композиторка представи своя първи авторски сингъл – песента „Сега”, но във вариант на италиански език, който се изпълнява за първи път пред публика у нас. Италианският текст е написан от известния вокален педагог Дарияна Куманова, която живее и работи в Милано, Италия, където организира свои обучителни семинари за български и чуждестранни изпълнители на съвременни популярни песни.

Лина Борджиева

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button