Бъдещи и бивши звезди на българския футбол си дадоха среща в Дряново

В приятелски дух и при голям зрителски интерес приключи великденският футболен турнира купа „Боровец“ в Дряново по случай 90 години футбол в града.

Децата, родени през 2008-2009г. на ФК”Чавдар” Троян се представиха добре на събитието, което бе организирано от ФК Локомотив (Дряново), Общината в града и премина под патронажа на легендите от САЩ’94 – Красимир Балъков, Илиян Киряков, Пламен Николов и Станислав Генчев и Бончо Генчев – председател на Зоналния съвет на БФС Велико Търново.

Участваха 32 отбора  с 485 състезатели във Футбол 5, Футбол 7 и Футбол 11(родени през 2005 и 2008 г.)

Троянските представители играха във Футбол 7.  Отборите бяха 12 и бяха разпределени 2 групи. Освен троянци бяха отборите на “Етър” Велико Търново, “Севлиево” Севлиево, “Локомотив”-Горна Оряховица, „Верея”Стара Загора, “Средногорец” Златица. Схемата на турнира бе всеки срещу всеки. Нашите футболисти се класираха на четвърто място в предварителната група са 2 победи и 3 загуби. Тъй като нашите са 4-ти в групата  играха с 4-ят от другата група за 7-мо и 8-мо място(“Алекс ОК”от старопрестолният град), който завърши с 3:0 за троянчетата и така се класираха на 7-мо място

В предварителните мачове “Чавдар” надделя “Средногорец” с 6:1, и “Верея”  с 5:2. Загубиха срещите си с отборите на “Локомотив”Горна Оряховица(1:4), “Севлиево”(2:6) и “Етър (1:2), което не им даде възможност  минат на четвърт финали.

Купата на турнира бе спечелена  от “Локомотив” Горна Оряховица. Всички отбори получиха Купа и грамота (от 1-во до 3-то място и медали), както и награди от официалния спонсор “Боровец”. Борис Иванов от  “Чавдар” впечатли с представянето си на турнира и беше отличен с наградата за “Най-коректен играч”.

“Децата бяха много щастливи от факта, че успяха да играят повече мачове, получиха куп лакомства за награда  и се снимаха със своите идоли. Организацията бе много добра”, споделя Димитър Колев президент на троянския футболен клуб

“Нашето участие бе  благодарение на троянски спонсори и Община Троян. Много сме трогнати от този жест”, разказва Колев. “Децата са изключително доволни. За нас това бе отново тест на какво ниво сме. Момчетата се бориха за всяк топка, всеки пас. Представиха се отлично. Обмениха опит и намериха нови приятели. Според нас такива турнири трябва да има. Това е от голяма полза за всички ни. Там получихме покани и за други подобни изяви. Но за съжаление няма как да участваме поради недостиг на финансии” , завърши наставника на троянските футболисти.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button