Владимир Илиев е №1 за сезон 2018/2019

Наградиха троянските надежди в биатлона. Кралев потвърди ангажимента си за ролбан в Троян

Днес по  време на церемония бяха наградени победителите в крайното класиране във всички възрастови групи за купа „България“ и купа „Надежди“. Сред наградените бяха състезателите на двата троянски клуба“Амбарица “ и  „Аякс“

Присъства  и Министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той  бе гост на церемонията на Българската федерация по биатлон, с която беше закрит сезон 2018/2019. Кралев награди най-добрите биатонисти при мъжете за купа „България“.

Номер едно за изминалата състезателна година е световният вицешампион в индивидуалната надпревара на 20 км Владимир Илиев. Втори и трети са Антон Синапов и европейският шампион на 20 км Красимир Анев.
„Това е най-силният сезон на биатлона след фантастичната година на Екатерина Дафовска, в която тя спечели олимпийското злато. Поздравявам ръководството на федерацията и всички състезатели и клубове, които са работили за постигането на тези успехи“, заяви спортният министър.

Красен Кралев потвърди поетите от ММС ангажименти по изграждането на ролбани в Самоков и Троян. С тяхното изграждане българските биатлонисти ще имат възможност да водят целогодишна подготовка. „През последните няколко месеца с Екатерина Дафовска се срещнахме с представители на клубове в страната. Видях, че има много талантливи деца. Поради тази причина започваме да инвестираме средства в създаването на трасета, за да може младите ни таланти да вървят по стъпките на Екатерина Дафовска, Владимир Илиев и Красимир Анев„, обяви Кралев.

Специална награда за принос по случай 60-годишнината си получи Владимир Величков, който доскоро беше най-предно класиралият се българин на световно първенство с двете си пети места през 1982 и 1

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button