Италия дойде в Троян

 Когато не можем да посетим Италия, то тя ще дойде при нас в Троян - Pizza&Restaurant „ILI“

След като разбрахме, че маските вече не са задължителни в заведенията(според последната заповед на Министър Ананиев) решихме да зарадваме душичките ни, които се бяха свили по време на пандемията от COVID-19.
Решихме с колегата да хапнем на обед.  Къде да идем? С единодушно съгласие тръгнахме към Ирландския ресторант. Преди да пресечем  троянската улица“ Раковски“ се спряхме, защото видяхме заведението променено като стайлинг и цветово. Влязохме вътре и бяхме супер изненадани. Струеше някаква светлина. Клубната,  по-матовата светлина, в помещението я нямаше. Всичко бе в бяло, а насреща видяхме майстор-готвачът как ни се усмихва широко и до него г-н Милков(собственик на елитно троянско заведение) стържеше моцарела.
Доста хора в залата бяха дошли да похапнат. Беше много приятно и уютно. Седнахме на белите столчета и зачетохме любимото ни четиво – Менюто.
Имахме богат избор от домашна прясна паста, включително   спагети, фетучини, букатини, разнообразни ястия и пици на пещ, които щяха да бъдат приготвени за нас изцяло с италиански продукти. Нека напомним, че  пещта за пиците е  едно от важните условия за хубавата пица. А тя е оригинална. Избрахме специалитетът на заведението. Страхотна пица „ILI“с много моцарела, доматено пюре, подправки, гъбки и др. Няма да издаваме тайната.
Почакахме малко повече, но нали знаете, че бързата работа – срам за майстора. Изкушавахме се да си вземем десерт. Всичките видове (кремчета, мусове, пастички) бяха изложени на във витрина, но решихме, че няма да е този път, а следващия, защото ни хареса и отново ще се върнем.

Барът с напитките бе доста разнообразен. Но нас ни се наби на очи, че в пицарията предлагат истинско вино от Орешак. От винарска изба „НОЯ“ на Христо Ковачев. Но каква е тайната за вината на Христо, очаквайте в следващия материал.

Хапнахме доволно, благодарихме за любезното обслужване.
Новото бижу на Троян се намира на мястото на стария ирландски ресторант „PUB“ (ул.“Раковски“51. Посетете го и няма да съжалявате. Ще се пренесете в Италия. Повярвайте ни.

Да пожелаем успех на новите собственици Илиана Минкова, която е познавачка на италианската кухня   и г-н  Милков.

Related Articles

Back to top button