21 септември 2016 г. – Европейски ден без загинали на пътя

21 септември 2016 г. – Европейски ден без загинали на пътя – Инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL

Инициативата е подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

Статистиката показва, че всеки ден около 70 човека загиват, а други 370 са ранените по пътищата на Европа.

Мотото под което ще протече операцията в България е: „Заедно за всеки един човешки живот!“ .

На 21 септември, на територията обслужвана от ОДМВР-Ловеч ще бъде осигурено активно полицейско присъствие на пътя за гарантиране безопасността на движението. Максимален брой полицейски екипи, в т.ч. и смесени, ще подсигуряват движението на автомобили по направления от и към големите населени места за организиране и подпомагане на автомобилното движение и недопускане образуването на колони предвид предстоящите почивни дни от 22 до 25 септември 2016 г.

На 21 септември всеки час ще следим дали успяваме да изпълним своя ангажимент.

Ако в тези 24 часа успеем да постигнем нула жертви на пътя, ще можем и занапред.

МВР призовава всички водачи и пешеходци да помислят как шофират, как се движат по пътя, да ползват предпазен колан, да шофират със съобразена с пътните условия скорост и то задължително без употреба на алкохол или упойващи вещества. Нека всички помислим за близките и приятелите си.

Подкрепата на всеки е решаваща.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button