Kangoo Jumps- емоция и страст

Kangoo Jumps –  един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми

Оставам вярна на себе си. Продължавам да издирвам млади хора, които работят  в Троян. И който търси намира.

Случайността ме срещна с Виктория Дундева. Винаги усмихната, лъчезарна.  Изправена като струна. Тяло за милиони. Позамислих се аз. Как така подъдржа формата ? И срам не срам, попитах. И тя с присъщата многозначеща усмивка за една везна ми отговори. Елате на 9- ти септември в 18.30часа на площада и ще разберете.  Речено – сторено. Строих се рано, рано..Камерата, фотоапарата. Пълна бойна готовност както се казва.

Изведнъж се показаха едни момичета и едно момче. С едни обувки на краката. И под звуците на кавъри на хитове започнаха да изпълняват аеробични упражнения. Ама подскачат, усмихват и се смеят. Имах  чувството,  че са на пружини. По едно време и аз май съм започнала да подскачам (камерата е снимала подскачащо). Две хлапета и те гледайки каките (мамите) като папагали повтаряха. Уникални бяха. Чудех кого да снимам – тях или пружиниращите младежи.

Тези млади хора изпълниха душата ми. И се замислих – какво още ново ще измислят поколенията след нас. Та да се радваме. Има бъдеще в младежта. Вярвайте ми. Нека им имаме доверие.

И така – свърши тренировката.

И след това с Виктория отидохме в тренировъчната зала на клуба. Там се разговорихме. Не с камера. Ей така. И тя ми разказа за себе си , за KANGOO JUMPS.

„Канго джъмпс“ е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака. Този вид аеробика може да се изпълнява от всички. Само сърдечно болни и бременни не могат. Иначе този спорт е възникнал и като рехабилитационни упражнения.

В продължение на години доста хора са  се старали да открият  идеалните за дома фитнес уреди, които биха могли да предоставят ефективна и пълноценна тренировка, заемайки малко пространство и същевременно да са и вид забавление. И откриват ,че  Канго джъмпс е  всичко това! KANGOO JUMPS означава в превод – кенгурово подскачане.

Продължителността средно на една тренировка е между 45-60 минути. Задължително се започва със загрявка, която също така служи и за свикване с обувките. Основната част включва петте основни стъпки на канго тренировката в различните им разновидности, като в зависимост от нивото на участниците, треньорите, задават по-сложни или съответно по-лесни варианти на основните стъпки.“

Какви са ефектите и ползите от това подскачане?

Тренировката прилича на танц, тъй като стъпките се наслагват и след комбинирането им в края на основната част се получава един блок от стъпки, подреден в хореография, под звуците на  денс музика или готини хаус ремикси. За допълнително натоварване, трябва да знаете, че всяка една от канго обувките тежи по 2 кг, т.е. тренира се с 4 кг тежест на краката си, което спомага за по-ефективна тренировка – не само скачате, но повдиганията, които се правят по време на тренировката, са по-ефикасни заради допълнителната тежест.

Проучвания сочат, че при една тренировка се изгарят около 1200 калории. Трябва да се има предвид, че тази стойност е само ориентировъчна, тъй като количеството изгорени калории се влияе от интензивността на тренировката и други фактори.

Канго джъмпс е един от най-добрите начини да се отървем бързо от излишните килограми, да оформим коремните мускули, да махнем любовните дръжки, да изправим гръбначният стълб и да оформим красиви и стройни крака.

Как се запали по Kangoo Jumps?

 – Във Велико Търново за първи път обух такива обувки. И като любов от пръв поглед  аз се влюбих в тази аеробика. Завърших за инструктор. И  ето в Троян преди 1 година създадох Kangoo Club Viktoria – Troyan. Като всяко начало бе трудно, но…Ето ни .Идват все повече хора, реклама не съм правила. „Клюката“ за този вид аеробика се разнася и постоянно има нови и нови хора. Даже и тази вечер имаше нови членове.

С едно изречение да опишеш Kangoo Jumps?

 – Преподавателката по италиански и английски в Националното училище за планински водачи отговори- ЕМОЦИЯ И СТРАСТ.

Къде може да откриете този клуб? –  В сградата на АПК Троян(автогарата) почти 3-4 пъти в седмицата има тренировки.

 

Свързани статии

Back to top button