Благотворителен концерт в подкрепа за паметник на Емил Димитров

На 21 септември 2016 г. в Плевен ще се състои благотворителният концерт в подкрепа на набирането на средства за построяване на паметник на Емил Димитров в родния му град. Това съобщи началникът на отдел „Култура“ в Община Плевен Стефка Григорова на редовната работна оперативка при кмета на Плевен.

В  концерта в подкрепа за паметник на Емил Димитров участие ще вземат звездите на популярната българска музика Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Люси Дяковска, както и Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова“. Водещ на музикалното събитие ще бъде Драго Драганов.

800 са предвидените покани за концерта, който трябва да се състои в парка на Регионалния исторически музей в Плевен, а при лошо време, в залата на ДКТ „Иван Радоев“. 500 от тях ще бъдат пуснати в предварителната разпродажба, а при хубаво време и провеждане на събитието в парка на РИМ, ще бъдат пуснати в продажба още 300 билета. Цената им ще бъде 15 лева и ще се продават в двата билетни центъра на Плевенска филхармония, както и на касите на Регионален исторически музей и ДКТ“Иван Радоев“ – Плевен. Началото на концерта на 21 септември ще е от 19:30 часа, а след края на събитието ще бъде обявена събраната сума от инициативата.

Кметът на Плевен Георг Спартански изрази очакванията си, бизнесът, плевенчани, а и граждани от други населени места да се включат по един или друг начин в инициативата.

Емил Димитров Димитров е известен български поп певец, музикант и композитор, той е най-продаваният български изпълнител – с 65 милиона продадени копия от албумите си в света, от които над 40 милиона в СССР и страните от Източна Европа според американското списание. Емил Димитров е роден на 23 декември 1940 г. в Плевен, в семейство на артисти-илюзионисти. Баща му е Димитър Димитров, известен като Факира Мити.  Първата му жена е актрисата и певица Грета Ганчева , но бракът им е кратък. От брака си с Мариета Гьошева  има син – Емил Димитров-син

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button