Донка Михайлова: Отказвам да го приема

Донка Михайлова: „Отказвам да го приема“. Това написа по повод статията  на Йорданка Фандъкова: „София има гарантиран 1 млрд. лв. за новия програмен период“

Кметът на Община Троян Донка Михайлова написа  на стената си във Фейсбук

„Радвам се, че столицата ни има гарантиран милиард. Столицата ни го заслужава! Но се тревожа от това, че вече 25 години в България се води политика на задълбочаване на регионалните различия. И като че ли никой в управлението на държавата ни не се тревожи от това. Закриват се болниците в малките населени места, без да е осигурена адекватна спешна и доболнична помощ за хората там. Закриват се училищата в малките градове и села. Детските градини също. Някои мислят да закриват и малките общини. Ограничава се транспортният достъп до малките населени места. АПИ не ремонтира републиканската пътна мрежа до там. Не разбирам това. Отказвам да го приемам. -пише  Донка Михайлова.

Някой може ли да ми обясни защо от следващата година осмият клас няма да бъде в началната степен на образование. Защо никой не каже колко селски училища ще се закрият след тази промяна в Закона за училищното и предучилищно образование. И колко села ще бъдат обречени на безперспективност. След 25 години на битка за защита на тези училища в Троян от кметове от различни политически сили и вложени много средства на троянските данъкоплатци, стои въпросът за бъдещето на 5 училища. Не искам да ги зария аз. Не разбирам защо се води последователна политика България да се концентрира в 5-6 големи града и най-вече в един. Намирам, че това е историческа вина, която ще носим пред поколенията след нас.“, завърши Донка Михайлова.

 

Свързани статии

Back to top button