Обвинителен акт за шофьор с неизправен камион

 Районна прокуратура – Троян внесе обвинителен акт срещу 55-годишен мъж, управлявал технически неизправен камион, който се запалил и след удар в къща разпространил пожара върху сградата и причинил значителни материални щети. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново. Обвинението срещу Х. Г. е за това, че на 30.03.2015г. в с. Балабанско, Ловешка област, при управление на техническо неизправно моторно превозно средство – лекотоварен автомобил „УАЗ“, без регистрационен номер, нарушил правилата за движение по пътищата (движещите се по пътя пътни превозни средства трябва да бъдат технически изправни). В следствие на неизправностите в камиона възникнал и се разпространил пожар, като въпреки, че обвиняемият изгасил двигателя и напуснал лекотоварния автомобил, същият продължил да се движи и се блъснал в къща, частна собственост

При ударът пламъците от камиона се прехвърлили върху фасадата и бързо обхванали сградата. Причинени са значителни имуществени вреди на собствениците на сградата в размер на 15 341 лева.
Обвиняемият е земеделски производител и отглежда крави в с. Балабанско. За целта закупил лекотоварен автомобил УАЗ. В началото на 2010 г. обвиняемият отишъл да регистрира автомобила в КАТ гр. Ловеч, но регистрацията му била отказана, поради нередности. Камионът му бил необходим, за да извозва сено и започнал да го управлява без номера, неработеща ръчна спирачка и други неизправности.
На 30.03.2015 г. докато обвиняемият прекарвал сено с УАЗ- ката от склад в с. Балабанско до краварника, камиона се запалил и пламъците обхванали натовареното сено. Обвиняемият слязъл в движение и започнал да сваля на земята запаленото сено. След около минута огъня навлязъл в кабината и автомобила започнал да се движи напред. Обвиняемият направил опит да се качи в горящата кабина и да спре движението на автомобила, но не успял. Горящият камион се блъснал във фасадата на къща и пламъците бърза обхванали сградата.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button