Фолклорен празник в Гаганица (Монтанско)

Фолклорен празник си спретна село Гаганица( Монтанско). Това село  се прочу на местните избори през 2015 г. с колоритната прическа на единия от кандидатите си за кмет – Антоанета Лазарова. Дамата загуби битката, но остава един от най-гласовитите жители на селото.

Самото село се намира на 20км от Монтана и на 20 от Берковица. Красиво село.  Лазарова е и в ядрото на Фолклорен празник заради което в Гаганица гостува квартет „Славей“, съобщи bTV. Поводът е осмата годишнина от създаването на местния пенсионерски клуб „Златица“. Това е името и на фолклорната група, чийто ръководител е Лазарова.

Преди съвместния концерт на Фолклорен празник в местното читалище, гости и домакини спретнаха импровизирана репетиция.

Самата Антоанета не смята, че еуфорията и свръхинтересът към особата й отпреди година са я променили с нещо.

„Моят живот не се промени особено освен ентусиазма ми, който се увеличава, което за мен е много добре всъщност, защото годините се увеличават. Добре е и ентусиазмът да се увеличава, за да не се чувстваме по-стари“, обясни тя пред bTV.  И допълни, че за нея животът продължава с пълна пара, независимо че не е станала кмет на село Гаганица.

„Ще положа всички усилия да направя това, което съм намислила за селото. За мен е важно хората да се чувстват добре и аз смятам, че  нашата група работи в това отношение и постигаме успехи на тоя етап“, казва Лазарова.

Свързани статии

Back to top button