Съвместно кулинарно занимание на ученици и родители„ Ние готвим по-добре“ в най-голямото троянско училище

„ Ние готвим по-добре“ - демонстрация на група „Млад кулинар“ в СУ „Васил Левски, Троян

С огромно желание ученици и учители в СУ „Васил Левски“ работят по националния проект „Твоят час“.

Свързани статии

Проектът включва два типа групи – групи за ученици със специални интереси в някаква област и групи за ученици с обучителни затруднения. Днес за пръв училището стана домакин на оригинална инициатива – съвместно занимание на ученици и родители. Милена Мартинова, която от години разкрива на своите възпитаници тънкостите на кулинарията, а тази година ръководи група „Млад кулинар“, покани родителите да подкрепят обучението на своите деца.

Три отбора демонстрираха умения и всички дружно съставиха елегантно тристепенно меню. Осмокласничката Виктория показа на майка си Весела как да приготви оригинална салата с картофи, майонезен сос, рачешки ролца и някои тайни компоненти. И понеже салата още е безименна, всички гости единодушно й дадоха името на нейната създателка – това ще е бъдещата салата Виктория. Памела и Станимира подготвиха второто ястие – талиатели с пилешко, гъби и сметана.

Класическо италианско ястие, прекрасно съчетано със салатата. Екипът на Симона и майка й Златка успя да приготви и изпече изумителни торбички с портокал и шоколад, които за жалост свършиха светкавично. За професионализма, но и за ентусиазма, който показаха, всички участници получиха заслужени награди и благодарствени грамоти. Специална благодарност получиха и дегустаторите-доброволци, които дадоха оценка „възхитителен“ на всички блюда и препоръчаха повторение на демонстрацията.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button