Мениджърът на троянския „Калинел“ споделя своя опит пред колегите си топмениджъри в България

На провелата се LEAN конференция  , организирана от Некст Консулт в София на която се бяха събрали топ мениджърите за България.

„Разбира се, самите вие като ръководители трябва да сте двигателите на иновациите и развитието във вашата организация. Но контролът и непрекъснатото насочване на хората следва да бъдат намалени. Мислете за хората, опознайте ги, защото всички са различни личности. За да работите с тях добре, трябва да ги познавате добре”, каза Жарко Яковлевич, изпълнителен директор на Епитисия, Хърватия

В топ мениджърите е  и троянския Калинел. Мениджъра на прогресиращата фирма инж. Николай Стоев  сподели своя опит пред останалите си колеги

Според  г-н  Стоев „Ефективност и управление на производството” в Калинел, най-важно е всички в компанията да повярват в проекта, за да се случи той и да успее. След въвеждане на LEAN практиките в Калинел, работата в малки групи води до това, че всеки един от служителите се чувства съпричастен към общата цел. „Сега хората дават предложения и при възникване на проблем се сформират малки групи за разрешаването му. В момента работим основно по ключа за качеството, тъй като сме един от трите основни доставчици на IKEA в Европа”, обясни Стоев.

Високите изисквания към качеството на произвежданите от Калинел текстилни изделия и обемът на производството са наложили въвеждането на LEAN. „На ден експедираме по 10-15 товарни автомобила с готова продукция, а в най-натоварените дни се стига и до 50 на ден”, разказа Стоев. Затова от компанията са организирали и специални обучения за хората по отделните ключове. В Калинел вече функционира и система за подобрения, като за целта на специални бланки всеки може да напише своите предложения за оптимизиране на работата.

по материали на https://technews.bg

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button