Продължават откритите срещи на ръководството на Общината с жителите от селата

Продължават срещите на кмета Донка Михайлова по села за отчет на първата година от управленския мандат

Първите открити срещи с кметските съвети в населените места от общината бяха проведени. Кметът г-жа Донка Михайлова, заедно с експерти от различни звена от администрацията, се срещнаха с кметските съвети и жители на селата Балабанско, Балканец, Бели Осъм, Голяма Желязна, Горно Трапе, Старо село, Терзийско, Чифлик и Шипково.

Срещите с жителите на троянските села продължават, като на тях може да присъстват всички заинтересовани. В хода на дискусиите се обсъждат както реализираните през 2016 г. дейности, така и проблеми, които жителите поставят на дневен ред. Кметът представя пред жителите и предстоящите задачи за 2017 година.

Към момента бяха разисквани основно въпроси, свързани с водоснабдяването, инфраструктурата и сигурността на участниците в движението по пътя. Поставените проблеми се регистрират в база данни и се насочват към съответни отговорници с конкретни срокове за изпълнение. В с. Голяма Желязна и с. Дълбок дол отново бе засегнат въпросът за състоянието на участъка от републикански път Дълбок дол-Лесидрен. Тук усилията на кмета г-жа Михайлова продължават, като тя ще търси срещи с новото ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ за търсене на решения за реконструкция на път III – 402. Най-тежкият проблем за Терзийско са безстопанствените животни. Жителите на Шипково се обединиха около идеята за отдаване на концесия на минералния басейн и банята.

Срещи в този формат са полезни и за двете страни, които взимат участие – ръководството на Общината се среща на място с хората и вижда проблемите на всяко населено място, като същевременно улеснява жителите, които иначе пътуват за приемни до града.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button