„Майски дни на културата“ в Троян

„Майски дни на културата“ – наситена събитийна програма през месеца на българската просвета и култура и на славянската писменост

Жителите и гостите на общината ще могат да станат свидетели на богата и разнообразна културна програма през месец май – месецът на българската просвета и култура и славянската писменост.

Събитията през месец май ще преминат под няколко знакови чествания.  В края на месец април, на 28.04.2017 г., с концерт бяха  закрити Дни на талантите и интересите в НЧ „Наука-1870 г.“.

По традиция и през 2017 г., тази година на 3-ти май, в местното управление на ръководни позиции за един ден ще застанат ученици от троянски училища, които ще имат възможност от близо да се запознаят с дейността на администрацията и отговорността на вземане на решения за развитие на общината. На 9-ти май тържествено ще бъде издигнато знамето на Европейски съюз, пред сградата на администрацията, а вечерта ще има празничен концерт. Всички тези събития са под знака на 10-годиншнината „България – член на ЕС“.

На 6-ти май, при паметника в градинката на „Вила Ванна“, с поднасяне на цветя и венци на признателност, троянци ще отбележат Деня на храбростта и армията.

На 11-ти май в НЧ „Наука-1870 г.“ ще се проведе юбилеен концерт, по повод 10 години дейност на ученическия съвет на СУ „В. Левски“, Троян.

За всички любители на изкуствата, Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства ще посрещне своите гости на 17 май,  поредната „Нощ в музея“.

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, на централния площад в града ще грейнат усмивките на десетки деца от училищата в общината, които ще бъдат част от традиционното шествие.

На 24 май ще бъдат връчени и годишните награди на Община Троян за изявени личности с принос в областите „Образование“ и „Култура“ за 2016 г.

Богата програма, срещи с дейци на културата, през м. Май предлага и Информационно-културен център, гр. Троян (ИКЦ).

Информация за всички предстоящи събития ще бъде качена на официалната страница на Община Троян. Допълнителна информация може да бъде открита и в официалната фейсбук страница на ИКЦ и сайта www.visit.troyan.bg.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button