Живко – нова психиатрична експертиза в Ловеч

Живко Кючуков на 26 години , който потроши беззащитна възрастна жена на автобусна спирка в Бургас, да бъде изпратен в затворническата болница в Ловеч. За това настоява в писмо до прокуратурата адвокатът му Благой Потеров. Пред „Дарик”- Бургас юристът посочи, че заключението на психиатрите, изготвили първата експертиза на Кючуков, се базира не на преглед, а само на документи. Потеров определи становището на експертите, според което той е вменяем, като „свободно съчинение”. Той настоява магистратите да разпоредят задържаният да бъде откаран за нова психиатрична експертиза в затворническата болница в Ловеч, за да се установи вменяем ли е все пак той. По думите на адвоката Живко страдал от наследствена обремененост. Очаква се решението на прокуратурата.
Както „Дарик”- Бургас вече съобщи, Живко бе задържан от полицията, след като на 9 май т.г. брутално преби пенсионерка на автобусна спирка в комплекс „Изгрев“.

На записа от охранителна камера, заснела нападението, се вижда как нападателят рита с всичка сила бабата в гръб и я събаря на земята, а после се връща с камък в ръка към нея.

72-годишната жена бе приета в болница със счупена тазобедрена става и оперирана. Възстановяването й, според медици, ще отнеме половин година.
Производството, което се води срещу нападателя, е за тежко умишлено престъпление, което се наказва с до 10 години лишаване от свобода.
24 часа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button