В Априлци е образувано досъдебно производство за незаконна сеч

Жител на село Катунец е задържан за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

В Априлци е образувано досъдебно производство срещу 72 годишен мъж от града, който е заподозрян в извършването на незаконнна сеч на 19 дървета от вида бук и габър, в местността „Черен паметник“ , съобщават от РУ на МВР Троян.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в периода от 01 до 16 май е изкопал и отнел над 1000 м. съобщителен кабели от различен вид. Кражбата е извършена в землището на с.Радювене.

В РУ Ловеч е започнато полицейско разследване след като е получен сигнал от 51 годишен ловчалия, че в нощта на 15 срещу 16 май от вилата му в местността «Сенан тепе» неизвестен извършител е отнел меден казан за ракия заедно с капак, лула и серпентина към него и електрожен. Предприети са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които за срок от 24 часа е задържан 25 годишен мъж от с.Крушуна, който е заподозрян за кражбата. Работата по случая продължава.

 В хода на работата на служители на РУ Тетевен със задържания на 15 май за кражба на катализаторно устройство 24-годишен тетевенец е станало ясно, че той заедно с още четирима тетевенци: на 20, 24, 30 и 31 години в периода от 27 април до 15 май 2017 год. са извършили още три кражби на катаризаторни устройства от леки автомобили на територията на гр.Ябланица, гр.Севлиево и гр.Габрово. По данни на лицата, противозаконно отнетите катализаторни устройства са продадени в неустановен към момента автосервиз в гр. София.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button