СУ „Св.Климент Охридски“  – трети по успех в областта!

Иван Лучев, Виктория Комитова, Калоян Кюркчиев-най-изявените зрелостници

СУ „Св.Климент Охридски“  по традиция връчват официално дипломите на  зрелостниците в залата на Общината и  то от  бивши възпитаници.

Първенецът  на випуска   Иван Бойков Лучев  бе награден лично от кмета на Община Троян Донка Михайлова

Иван Лучев, ученик от XII a клас –мислещ, разсъждаващ логично, бързо решаващ проблеми в сложни ситуации. Той е изявеният научен лидер на випуск 2017.Притежава първи и втори сертификат по английски език на Сambridge.  Пет пъти носител на награда „Бризби“. Носител на първи награди от различни математически състезания – „Европейско Кенгуру“, Коледно математическо състезание, Великденско математическо състезание. Три пъти достигнал до националния кръг на олимпиадата по математика. Заел първо място на националното състезание по web design „Непознатата България“. Класиран за национален кръг на олимпиадата по Информационни технологии. Носител на  награда  на Ротари клуб Троян за 2017 г.

Завършил курс по Linux от Световната фондация  Linux. Завършил курс по web  програмиране на Microsoft. Завършил курс по програмиране на Python от Масачузетския университет по технологии.

Тази година бяха Марияна, Валентин Бечев, Петър Петров. Инж.Марин Радевски връчи наградата на Проф. Иван Гаврилов – водещ столичен онкохирург,  дарител и приятел на Троян „За чест и достойнство“ – Калоян Кюркчиев и Виктория Комитова.

Калоян е един от най-ярките участници в клуб „Дебати“, където многократно е изразявал позицията си на родолюбец, знаещ и ценящ традициите на народа ни. Има редица участия в състезания, свързани с историята и родното и е автор на няколко публикации, в които пише за изявени българи. Носител на символичния знак „златна значка“ като член на българската делегация в младежки обмен в Унгария по програма „Еразъм+“ през септември 2016 г.

Виктория носи осъзнато чувство за национална и родова принадлежност. То проличава в нейни есета, писани за часовете по български език и публикувани в училищната електронна медия. Горда е, че произхожда от героичен род – на опълченец в боевете на Шипка и на войник от 34-ти Троянски пехотен полк. Виктория Комитова е защитавала името на България като състезател в Националния отбор по биатлон

Калоян Кюркчиев ще получи още едно отличие. То е от Клуб Дебати към СУ „Св. Климент Охридски“ с ръководител Нели Генкова. Грамотата е за активно участие в дейността на клуба и утвърждаване на Троян върху националната дебатьорска карта.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button