Троянец на съд за блудство с 12 годишно момиче

Районна прокуратура – Троян е  внесла в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за блудство с малолетно момиче.

Обвинението срещу Милан Ж. е за това, че на 18.04.2017 г., около 20,25 часа в гр. Троян, област Ловешка направил опит да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвукопление с лице от женски пол – ненавършило 14 години момиче, без нейно съгласие, като е използвал сила – хванал ръката й като я лишил от възможност да се освободи и заплашване /че ще е я убие/, като деянието е останало недовършено, тъй като се намесили служители на РУ на МВР гр. Троян – престъпление по чл. 149 ал.2 вр. ал.1, вр. чл.18 от НК.

Деянието бе извършено на  18.04.2017г. около 17- 18.00 . След като изпратила приятелката си, пострадалата тръгнала сама да се прибира към дома си. Когато се намирала срещу сградата на „Военно формирование„ 24430 гр. Троян, видяла отстрани до пътя да стои мъж. В момента  в който преминала покрай него, обвиняемият я хванал за ръката и я попитал „дали знае какво е секс“. Малолетната започнала да се дърпа, за да се освободи, но не успяла Обвиняемият я заплашил, че ако не отиде с него, „ще я застреля, защото имал пистолет“ и я задърпал към брега на реката. Докато извършвал насилието бил заловен от двама полицаи благодарение на даден сигнал от  гражданка на Троян.

Около 20.25 часа жената е  била на терасата на апартамента си и забелязала лице от ромски произход, което се намирало от другата страна на реката и „мастурбирало“. Забелязала, че същото лице дърпа момиче към реката, а то се съпротивлява. Веднага подала сигнал на 112 .

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button