Кметът Донка Михайлова получи грамота за принос от КК’Атнес “ Троян

 На предстоящото заседание на Общински съвет-Троян, което ще се проведе на 26.10.2017 г.,  ще  бъде  внесено предложение за отличаване спортните постижения на световните шампиони от АТНЕС

Кметът Донка Михайлова се срещна с троянците, донесли поредните отличия в спорта. Михайлова покани председателя на карате-клуб „Атнес“ – Емил Атев, спортистите и техните треньори на разговор за световното състезание, от което скоро се завърнаха.

Призовите отличия на Пламен Мошеков, заел първо място индивидуално, кумите, мъже +84 кг.; Рени Димитрова – първо място индивидуално, кумите, момичета, +48 кг. и второ място отборно, кумите, момичета 14 г.; Десислава Станева – трето място индивидуално, кумите, девойки 16-18 г., 53 кг. и Стефан Пачков – трето място, кумите, юноши 14-16 г. идват от провелото се Световно първенство по годжу-рю карате в Букурещ, от 13-ти до 17-ти септември тази година. Зад успеха на тези момчета и момичета стоят както карате-клуб „Атнес“, така и техните треньори: Павлин Дишев, Владислав Шишков, Румен Атев и Симеон Дерменджиев, които също уважиха поканата на кмета.

Клубът връчи на Кмета на Общината почетна грамота за оказано съдействие и принос. Президентът на КК“АТнес“ и секретар на Българската федерация по карате Емил Атев, благодари затова, че каквото и да е направено от страна на Община Троян е безценна помощ за клуба, тъй като от предните кметове не са  имали помощ и подкрепа. Атев отбеляза, че при настоящият кмет Донка  Михайлова е приета и Наредбата за подпомагане на спортните клубове, която сложи ново и справедливо начало при разпределението на субсидиите.

Спортистите разказаха за състезанието, конкуренцията и усещането да бъдеш шампион. Председателят на клуба – Емил Атев и треньорите споделиха своите впечатления от различните школи, взели участие в състезанието. Атев сподели още, че КК „Атнес“ е имал добра лятна подготовка, след което е дошъл и най-големият успех на клуба. Кметът Михайлова повдигна темата за спортния профил на Троян, както и за водената от Община Троян политика за насочване на усилията към детско-юношеския спорт.

В края на срещата Донка Михайлова обяви, че на предстоящото заседание на Общински съвет-Троян, което ще се проведе на 26.10.2017 г., тя ще внесе предложение за отличаване спортните постижения, съгласно местната нормативна уредба. „Ние наистина се гордеем с успеха ви и ви пожелавам да вървите все в тази посока“, завърши тя.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Понеделник, 2 октомври 2017 г.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button