Кучето Мишо Пича е модел „street art“ проект

Кучето Мишо Пича е модел на новия „street art“. Троян става все по-цветен, все по-различен и артистичен.

През миналата година двама художници изрисуваха калкан на жилищна сграда в централната част на града, който придоби изключително голяма популярност за отрицателно време. Хареса се на троянци, хареса се и на гостите от града. В тази връзка, от туристическата такса събрана за нощувките, извършени през миналата година, Община Троян ще възложи изрисуването на още един калкан.

Различното тази година е, че е избрана жилищна сграда, която не е разположена в центъра на града, а в ж.к. „Лъгът“. Жителите и гостите на Троян  вече могат да се налюбуват на„street art“ проект – Троян през 30-те“  –  сцена от Троян преди години, която може да се види и в днешното ежедневие. Този проект е на калкана на бл.11 в троянския кв. Лъгът“ . Изрисувани са две кучета и рибар.

Тази вечер отидох да поснимам тази прекрасна картина. На  фотосите ще видите и  модела на  Кучето Мишо Пича. Породата му е полудалматинец. Бащата е ловна порода,  майката-далматинка. Горкото куче накуцваше и идваше при  Ценко (чорбаджията му) с вдигната лапа да му я разтрие, защото го боли.  Като разбра ,че ще го снимам  застана до стопанина си и не мръдна…16-годишния пес е наречен така, защото е истински пич, каза собственика му.

„Колко пъти е помагал и се  е държал мъжки. Затова е точното му име. Много добър другар  е“

Поговорихме си с Ценко , а песа си обикаляше около портрета и въртеше опашка. Поздравления за художниците Христо  Христов, Дамян Бумбалов  измайсторили тази картина и на Цветелина Калчева , която заедно с Тереза Станислава, Ани  и Преслава  дават свеж  и приятен  привкус на Троян със своите идеи.Кучето Мишо Пича е модел „street art“ проект

 

Свързани статии

Back to top button