Ловчански театрали възхитени от троянската публика в Орешак

Тази вечер  салона на читалище „Развитие “ Орешак бе  изпълнен от любителите на театралното изкуство в Троянска община. Сезонът на културните прояви започна с постановката „Рогоносци“ на Молиер. Тя бе изиграна с голям перфекционизъм от актьорския състав на Драматичен театър Ловеч. Режисурата е на големият актьор и режисьор Йосиф Сърчаджиев. Участва целият екип на театъра.Сценографията и костюмите са дело на Мартина Варийска.

Артистите дадоха всичко от себе си. Тънкия хумор на Молиер, комичните ситуации, недоразуменията водещи до семейни скандали предизвикваха  аплодисментите на публиката. Играта на дебютантите Десислава Джурова, Гьорги Трайков и Стоил Стоянов също бяха възнаградени  горещо от зажаднялите за това изкуство троянци. Играещият директор, Цвятко Стоилов изигра страхотно на неразбрания от тъщата и тъста, зет- рогоносец, но след няколко опита да покаже истината каква е взе генерално решение . Да стане известен в Америка А какво стана с изневеряващата му съпруга…можем да гадаем.

Пиесата третира теми актуални и в наше време. Има ситуации в които изпадаме понякога, защото искаме да направим добро, но отстрани погледнато  се изтълкува по  съвсем начин от околните. И липсата на достатъчна комуникация между хората предизвика скандали и обрати.. За такива две истории ни разказаха ловчанските театрали с много професионализъм. И както става в приказките всичко се нареди. Паяжината от заблуди изчезна и всички бяха доволни и щастливи

Останалите актьори Златина Стефанова, Ленко Гурков(познат и в Троян), Слава Георгиева,  Нина Сапунджиева, Софрони Рацов, Силвия Чобанова, Петър Стойчев, Катя Йочева, Богомила Николова дадоха всичко от себе си.

След спектакъла имаше коктейл организиран от колегите им от самодейния състав при орешашкото читалище. Тогава напрежението бе спаднало и на чаша червено вино ловчалии споделиха,че пред такава емоционална публика не са играли. Бяха очаровани от госториемство то на балканджиите. И с най-голямо удоволствие биха дошли и втори и трети път в Орешак и Троянска община да играят своите театрални постановки.

Отбелязано  бе и перфектната организация за спектакъла от  Васил Василев и колегите от театралния състав

Тук е момента да благодарим на всички организатори, актьори за страхотната разтоварваща вечер, която ни зареди  с много положителна енергия за идващите дни.

http://troyanexpress.com/2017/10/12/%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%87%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%8…

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Сряда, 11 октомври 2017 г.

 

 

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button