Да посадиш дърво – да поставиш начало на една малка вечност-видео и галерия

Тодор Спасов

Това сториха днес ученици от  12 те класове  на  троянската Професионалната гимназия по механоелектротехника. Дано техният пример зарази и други, както е било от много поколения назад в България. Дали ще бъде плодно или декоративно, дали питомно или диворастящо, всяко дърво е връщане на заем, който алчно теглим с всяко поколение от гората.

Бъдещите абитуриенти решиха дръвчетата да са две. Такова е поверието. Само дърво не се сади. Знаменосецът на училището Тодор Спасов разказа за идеята: „Искаме това дърво да остане за спомен от 12А клас. Избрахме де е плодно дърво за да ражда всяка година и който хапне от вкусната ябълка да си спомня за нас. Това дърво е от троянския край и по-точно от Ломец“

Директорката на гимназията, в която първа в област Ловеч има дуално обучение, Радка Бончевска, пожела на завършващите тази учебна година да си вземат успешно изпитите и матурите . Поздрави ги с тази инициатива. И им завеща  когато се съберат  на среща на випуска след като поемат своя курс в живота, да си хапнат от тези ябълки и да се гордеят с делото си. И да знаят,че  са оставили част от себе си в любимото училище.

След като бяха засадени дръвчетата   учениците от 12 В клас обещаха да измайсторят най-красивите огради за ябълките.За да се опазят и радват  всички- ученици , учители и граждани и гости на града.

И като красив финал бе направена снимка за спомен от този вълнуващ ден.

Страхотна идея на учениците от 12-а и 12-В клас от Механотехникума в Троян.

Публикувахте от ТроянЪт – Всичко за Балкана в Понеделник, 13 ноември 2017 г.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button