Ще се изгражда мост над река Бели Осъм и пътна връзка за Троянския манастир и Орешак

Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на нов мост над река Бели Осъм в гр. Троян и пътна връзка за Троянския манастир и Орешак. Целта е транзитният трафик да се изнесе от центъра на града и да преминава през източния му край. Проектът ще се изпълни със средства от бюджета на агенцията по програма „Ново строителство“.

Индикативната стойност е 2,2 млн. лв. без ДДС.

Предвижда се изграждането на нов мост над река Бели Осъм в град Троян и строителство на пътна връзка между път II-35 Троян – Ловеч и път III-357 Троян – Орешак. Новото съоръжение ще бъде с дължина 43,2 метра. Ще се рехабилитират и 100 метра от съществуващия път II-35 Троян – Ловеч. Отсечката е при входа на Троян и съвпада с улиците „Васил Левски“ и „Крайречна“ в града.

Индикативният срок за изпълнение на строителните дейности е 12 месеца. Кандидатите могат да подават оферти си до 17.30 ч. на 11 декември 2017 г.

Бел.на редактора:
За изграждането на мост над река Бели Осъм и свързването с Троянски манастир и Орешак общинска администрация води преговори с АПИ от близо 3 години. Ето, че  вече идеята е на път да се осъществи. Но докато не видим в реално време какво ще се случи  не можем да се радваме още. Поживеем и ще видим..

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button