Милена и Владо с много добро представяне в Австрия

Милена и Владо от АЯКС Троян с много добро представяне в Австрия

Синеоката троянка  стартира в спринтовата щафета за купата и пропусна първия спринт на Обертилиах (Австрия), но днес взе участие в състезанието на 7.5км. в младежкия еквивалент на най-високото ниво в биатлона.

Надпревара се оказа повече от успешна за талантливата българка. Нашето момиче сбърка само веднъж и завърши на 12-та позиция в крайното класиране с около минута изоставане от победителката София Шнайдер (Германия).

Биатлонистката на Аякс Троян Милена Тодорова се нареди и сред най-добрите в ски бягането, като регистрира 11-то бегово време, само на 38 секунди от най-бързата състезателка по трасето, пише Биатлон,бг

Паралелно със Световната купа в Хохфилцен стартира и вторият кръг от IBU купата, който се провежда в Ленцерхайде (Швейцария). В първия състезателен ден се проведоха спринтова и класическа смесена щафета.  Нашата Милена  отново бе на високо спортно ниво и заедно с Кристиян Стоянов завършиха на 13-та позиция с пет допълнителни патрона

Мъжката щафета на 4х7.5км. даде старт  на последния състезателен ден от втория кръг за Световната купа по биатлон, който се провежда в Хохфилцен (Австрия). България се движеше около 17-то място почти през цялото състезание, но отличният последен пост на Владимир Илиев придвижи родната щафета до 11-та позиция в крайното класиране. На първи пост за нашите беше опитния Михаил Клечоров, а младоците Антон Синапов и Димитър Герджиков допълниха четворката. България завъртя три наказателни обиколки и използва общо 13 допълнителни патрона.

В дисциплината спринт на 10км. при мъжете, Владимир Илиев сбърка три пъти и финишира 68-ми

 

Свързани статии

Back to top button