ПРАВО НА ОТГОВОР: Управителя на „Чифлик Палас“ Тома Петров

Получихме отговор на статията, която развълнува доста читатели.

https://troyanexpress.com/2017/11/25/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%B9-%D1%87%D0%B8%D1%84%D0%BB%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%81-%D0%B8-%D1%81%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BD/

Както писахме, управителя на хотела Тома Петров обеща да напише и своята гледна точка. Макар късно  получихме  писмено обяснение на случая. Ето  писмото  и снимките

Уважаема Госпожо Попсавова,

Във връзка с ваша публикация в Троян експрес бих искал да внеса следните уточнения.

 1. Снимка 1

  Резервацията във Чифлика Гранде Хотел е направена чрез Booking.com от Kevin Haley на името Jocelyn Cobbold . Тя включва само закуска ( прил. снимка). Също така има и намаление от страна на хотела за фамилни апартаменти.

 2. Снимка2

  Гостите на хотела са информирани още при пристигането на рецепция, че в някой части на хотела се извършват ремонтни дейности(снимка) . Същият бюлетин е поставен и във  всяка стая.

 3. Снимка 2А

  Снимките които са направени са от първия етаж в коридора. Там изрично е упоменато,че е ограничена зона, за  гости на хотела(снимка) с табела и лента. Същото се отнася за асансьора, в който също е анонсирано,че първият етаж е в ремонт и е забранен за гости на хотела.

 4. Резервацията

  Резервацията е направена доста преди да се започнат реновациите в хотела.

 5. Групата дойде и се настани около 18.00 h.След ползване на над 3 часа услугите на хотела,около 21.45часа(басейн вътрешен и външен, парна баня, сауна и така нататък) дойде и първото оплакване.
 6. Изключително възпитано и подробно и обясних политиката на Booking. Т.е. резервацията , канселирането и така нататък. Средствата трябва да се възстановят не от хотела, а от компанията.
 7. След като им обясних процедурата по отмяна на резервацията започнаха да ме заплашват,че ще напишат лоши коментари за хотела.
 8. Тогава, вместо да си опаковат нещата и да напуснат, започнаха да пият и да скачат в басейна след полунощ. Получи се доста неприятно защото видимо всичко беше преднамерено. Имам над 15 години опит в хотелиерския бизнес и никога не се е случвало нещо подобно.Те се опитаха да си измислят проблеми без реално да съществуват. По правилата на букинг има възстановяеми и невъзстановяеми цени. При подлежащи на връщане цени гостите винаги могат да напуснат в рамките на 10-15 минути  след настаняването без никакъв проблем но не и след 3 часа и половина. Това се смята за еднодневен престой. По отношение на вечерята, която не беше включена в цената на резервацията се опитах да постигна максимално съгласие с лидера на групата. Предложих им да си доплатят за блок маса или ала карт меню. Те отказаха, защото може би очакваха ,че ще е безплатна. И накрая най-големият парадокс бе утрото на следващият ден. Всички бяха трезви и много позитивни. Странно поведение, но нашата работа е  да предлагаме  гостоприемство и ваканционно настроение на всички наши клиенти.
 9. В заключение искам да афиширам че нашето желание е изцяло да възстановим доверието в Хотел Чифлика Палас. Под новото управление на Куул Маниджмънт и с подкрепата на Банка Пиреос ще съживим тази прекрасна местност, а и с прекрасното си местоположение хотелът ще се превърне в Чифлика Гранде !!!

 

 

С уважение,

Тома Петров

Оперативен Мениджър в Чифлика Гранде Ризорт и Спа

 

           Куул Мениджмънт

Снимките са правени от Тома Петров

Тагове

Свързани статии

Back to top button
Close