Право на отговор: Управителя на „Чифлик Палас“ Тома Петров

Получихме отговор на статията, която развълнува доста читатели. Както писахме, управителя на „Чифлик Палас“ Тома Петров обеща да напише и своята гледна точка. Макар късно получихме писмено обяснение на случая. Ето писмото и снимките:

Уважаема Госпожо Попсавова,
Във връзка с ваша публикация в Троян експрес бих искал да внеса следните уточнения.

1.Резервацията във Чифлика Гранде Хотел е направена чрез Booking.com от Kevin Haley на името Jocelyn Cobbold . Тя включва само закуска ( прил. снимка). Също така има и намаление от страна на хотела за фамилни апартаменти.

2. Гостите на хотела са информирани още при пристигането на рецепция, че в някой части на хотел Чифлик Палас  се извършват ремонтни дейности(снимка). Същият бюлетин е поставен и във всяка стая.

3. Снимките които са направени са от първия етаж в коридора. Там изрично е упоменато,че е ограничена зона, за гости на хотела(снимка) с табела и лента. Същото се отнася за асансьора, в който също е анонсирано,че първият етаж е в ремонт и е забранен за гости на хотела.

4. Резервацията е направена доста преди да се започнат реновациите в хотел „Чифлик Палас“.

5. Групата дойде и се настани около 18.00 h. След ползване на над 3 часа услугите на хотела, около 21.45 часа (басейн вътрешен и външен, парна баня, сауна и така нататък) дойде и първото оплакване.

6. Изключително възпитано и подробно и обясних политиката на Booking. Т.е. резервацията , канселирането и така нататък. Средствата трябва да се възстановят не от хотела, а от компанията.

7. След като им обясних процедурата по отмяна на резервацията започнаха да ме заплашват, че ще напишат лоши коментари за хотела.

8. Тогава, вместо да си опаковат нещата и да напуснат, започнаха да пият и да скачат в басейна след полунощ. Получи се доста неприятно защото видимо всичко беше преднамерено. Имам над 15 години опит в хотелиерския бизнес и никога не се е случвало нещо подобно. Те се опитаха да си измислят проблеми без реално да съществуват.

По правилата на букинг има възстановяеми и невъзстановяеми цени. При подлежащи на връщане цени гостите винаги могат да напуснат в рамките на 10-15 минути след настаняването без никакъв проблем но не и след 3 часа и половина. Това се смята за еднодневен престой.

По отношение на вечерята, която не беше включена в цената на резервацията се опитах да постигна максимално съгласие с лидера на групата. Предложих им да си доплатят за блок маса или ала карт меню. Те отказаха, защото може би очакваха ,че ще е безплатна.

И накрая най-големият парадокс бе утрото на следващият ден. Всички бяха трезви и много позитивни. Странно поведение, но нашата работа е да предлагаме гостоприемство и ваканционно настроение на всички наши клиенти.

9. В заключение искам да афиширам че нашето желание е изцяло да възстановим доверието в Хотел Чифлика Палас. Под новото управление на Куул Маниджмънт и с подкрепата на Банка Пиреос ще съживим тази прекрасна местност, а и с прекрасното си местоположение хотелът ще се превърне в Чифлика Гранде !!!

С уважение,
Тома Петров
Оперативен Мениджър в Чифлика Гранде Ризорт и Спа

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button