УЧЕНИЦИ ОТ ТРОЯНСКА ОБЩИНА БЯХА НА ГОСТИ В ПАРЛАМЕНТА

Ученици и учители от ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян и ОУ “Васил Левски“ – с. Борима гостуваха в Парламента по покана на народния представител Иван Миховски

Те разгледаха сградата на Народното събрание и присъстваха на заседание на народните представители.

Децата и учителите имаха възможност да чуят част от дебатите във връзка със закона за здравеопазването.

После гостите бяха поканени от Иван Миховски на среща с Цветан Цветанов и народните представители Десислава Атанасова и Ася Пеева.

Цветанов, награди изявени ученици и в духа на дебата в пленарната зала за здравеопазването,  призова учениците да ходят редовно на лекар, защото редовната профилактика и добрата хигиенна култура са ключът към дълголетието. Препоръча им да се вслушват в съветите на родителите и учителите си, защото те са най-близките им приятели и им мислят винаги най-доброто.

Вие сте бъдещето на България, както за правителството на Бойко Борисов, така и за вас образованието трябва да е основен приоритет, учете здраво, работете здраво, защото някой ден вие ще сте хората, които ще управляват страната ни“, подчерта Цветанов пред младите си гости.

 

Иван Миховски разказа за работата на народните представители, за структурата на Парламента и как функционира той. Обеща много общи инициативи и желание да се включи в спортния празник, с който ОУ „Иван Хаджийски“ ще открие обновения си физкултурен салон в началото на следващата година.

Десислава Атанасова сподели накратко своите възгледи образователната система, изрази респект към работата на преподавателите и изказа готовност да им помага и сътрудничи.

Учениците и учителите си направиха много снимки с народните представители в кулоарите на Парламента.

По стечение на обстоятелствата в Народното събрание имаше и други гости – делегация  от Скупщината на Черна гора, предвождана от нейния председател Иван Брайович, които заедно с троянските посетители наблюдаваха работата на депутатите.

Ралица Бенчева

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button