Декларация от Общинските съветници на „Избор за Троян“

Декларация в подкрепа на Николай Тодоров  от името на общинските съветници на „Избор за Троян“,

Уважаеми съграждани,

С настоящата декларация изразяваме подкрепата си към легитимния Председател на Общински Съвет Троян – г-н Николай Тодоров. Считаме, че неговата честна и безкористна политика за добруването на гражданите и издигане престижа на общината ни, е достойна за уважение. Изразяваме и уважението си към усилията му, при отстояване интересите на ВСИЧКИ граждани на Община Троян без оглед на тяхната политическа или етническа принадлежност.

Уви, тези усилия, в предходната сесия, една клика зажаднели за власт и постове политически функционери, се опита да спре!

Осъждаме грубото и безскрупулно потъпкване на законите и в частност ЗМСМА от група съглашенци от ГЕРБ, ДПС, ВМРО, ДОСТ и скоро напазарувания съветник от нашата група Веселин Витлиемов. Техните действия доведоха до институционална криза общинския съвет. Криза в момент, в който трябва да се приеме най-важния документ за една община – Бюджет 2018. Криза, предизвикана заради алчност за власт. Власт на всяка цена…

Осъждаме силовите методи, приложени при „събиране“ на мнозинство в Общинския Съвет. Осъждаме „пазаруването“ на общински съветници! По този начин, господа от мнозинството, се пазарува в бакалията. По този начин нито се формират, нито се отстояват идеи и политики! С тези свои действия, единствено ни припомнихте Алеко и неговия герой по време на избори!

Осъждаме поведението на общ. Съветник Веселин Витлиемов. Морално би било той да върне мандата от там, откъдето го е взел. От суверена, от гражданите на общината, дали вота си на коалицията. Но познавайки морала му, сме сигурни, че това няма да се случи. Няма да се случи и заради това, че мандата му бе даден от „Фортуна“, от късмета, който жребият отреди.

Уважаеми общински съветници от политическите партии, подкрепили вота на недоверие. Ние, общинските съветници от ПК „Избор за Троян“, Ви призоваваме да се опомните! Не позволявайте да ви налагат политически решения, които не одобрявате! Вслушайте се повече в себе си и в своите избиратели. Не слушайте толкова безропотно политфункционерите си! За това ли станахте общински съветници, за да прислугвате на нездрави политически амбиции за власт? Припомнете клетвата си. Не загърбвайте достойнството и честа си. Служете на Троян!

Уважаеми граждани на Община Троян, отърсете се от летаргията! Отърсете се от оковите на страха, в които ви натикаха! Потърсете сметка от политфункционерите! Вие сте суверена и само Вие можете да ги възпрете!

Ние, съветниците от ПК „Избор за Троян„, не се вълнуваме от централно наложените политически съглашения и игрички! Нека пребъде Троян!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Проверете също
Close
Back to top button