Затворени са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица! 185 населени места без ток в България

Най-много населени места без ток са в Хасковско, Смолянско и Пловдивско. Над 60 сигнала за паднали дървета, опасни предмети и скъсани електропроводи са получени в оперативните центрове на пожарната.

Снеговалеж и силен вятър има във Варна, Добрич, Габрово, Кюстендил и Пазарджик.

Получени са сигнали за паднали дървета и висящи опасни предмети от покривите на сградите. Прекъснато е електроснабдяването в селата Турян, Станевска махала, Река, Требище, цялото Арденско корито, Момчиловци, Соколовци и Тикале в района на Смолян.

Затворени за движение са пътищата за Турян, Габрица и Левочево, както и около селата Киселчово, Черново, Мугла, както и Смолян – Пампорово. Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение.

Поради обилен снеговалеж и силен вятър временно е спряно движението по пътя Варна – Добрич, Добрич – Генерал Тошево – Кардам.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица.

Над 30 сигнала за произшествия, свързани с метеорологичната обстановка, са получени в оперативния център на пожарната в Пловдив. Силният вятър е отнесъл част от покрива на столовата на СОУ „Христо Проданов“ в гр. Карлово. Учебните занятия не са прекратени и няма опасност за учениците.

Спряно е движението по пътя Казанлък – Шипка, трафикът е насочен по обходен маршрут през Дунавци и Шейново – Шипка.
Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button