Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-4 София – Варна на цялата територия на област Ловеч

Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-4 София – Варна на цялата територия на област Ловеч, съобщиха от ОПУ – Ловеч. Затворен за движение е проходът Троян-Кърнаре, временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по пътя Шипково – Рибарица, поради обилен снеговалеж и почистване. Движението по пътя Казачево– Стефаново от км 0+000 до км 8+500 е ограничено за МПС над 12 т поради пропадане на тротоар и подпорна стена при км 1+250 в с. Казачево, където има и стесняване на едната лента за движение. 
Поради продължаващия обилен снеговалеж е затруднено почистването на пътищата, особено на трето и четвъртокласната пътна мрежа. Апелираме за внимателно шофиране – пътищата в област Ловеч са проходими ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ. 
Най-дебела е снежната покривка има в община Априлци – 40 см, около 30 см е в община Троян, в общините Тетевен и Ябланица е натрупал 20 см сняг. 8-10 см сняг е навалял в Угърчин и Летница. В община Ловеч дебелината на снежната покривка е около и над 20 см, в Луковит – 10-15 см. Това са последните данни на Областния оперативен щаб към ОУ ПБЗН към 15 ч. на 26 февруари. Вятърът е 4m/s и температурата в Ловеч е -9°С. Температурите в областта са в диапазона -9°С ÷ -4°С. За област Ловеч е обявен ОРАНЖЕВ код за силен вятър и обилен снеговалеж.
По данни на Оперативния щаб блокирани и аварирали МПС няма, пострадали и нуждаещи се от евакуация граждани няма, откъснати населени места няма, няма и населени места с прекъснато електрозахранване или без водоснабдяване.

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button