ЗАМОЛНИЦА

Блашко Мешковски , президент на спортен карате клуб  от Македония е написал писмо до приятели на карате клуб  Атнес Троян и кмета на Троян. Представиха ни го от спортния клуб.Публикуваме го  без редакция :

Почитувани пријатели,

Тешко ни падна на душата кога на социјалните мрежи Facebook i Twitter, на електронските портали и воопшто во објективниот печат што сѐ случува со каратето во вашиот град. Троуан е познат по еден од најубавите манастири на Балканот но на овие наши простори познат е и по карате клубот АТЕНС кој е посебен БРЕНД во Бугарија и пошироко. Састезателите на овој клуб и неговите тренери на овој град му имат донесено неколку стилски СВЕТОВНИ медали како и повеке шампиони на Бугарија од националните састезанија. Ако на овие успеси се додадат успесите на големите мегународни турнири слободно можеме да кажеме дека каратето е спорт број 1 во целата Ловечка област. И од тука ние како приатели на бугарските спортисти се прашуваме зар самоволие на поединци ке го уништат трудот што со децении го граделе ентузијасти, Састезателите, нивните родители и сите оние што го сакаат спортот. Сакам да ви укажам дека Кустендил за да го развие спортот на општината а со тоа и на Бугарија, спортскиот центар Осогово без никаква парична надокнада ги ползуваат клубовите. Како спортисти целосно ги подржуваме нашите приатели од АТЕНС. И стоиме зад нивната иницијатива ДЕЦАТА ВО ЗАЛА не на УЛИЦА. Ова воедно и молба овозможете и понатака састезателите на АТЕНС со своите успеси да го афирмираат Троуан на сите полиња. 

СО ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ
Блашко Мешковски
Скопје 09.03.2018

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button