Благодаря, тренер Диков!

Благодаря, тренер Диков! С тези думи започва благодарственото писмо към Лъчезар Диков, треньор на малки и големи баскетболисти от „Чавдар“ Троян. Поводът бе изминалия му рожден ден преди няколко ден (27април 2018) и 5 години като треньор в баскетболния клуб.

Признателните 14 годишни момчетата и техните родители се бяха постарали да зарадват любимия треньор. Първата изненада бе на връх рождения му ден, когато го очакваше страхотна торта в Ботевград. С много обич от родителите

А днес, 02.05.2018, в деня на поредната тренировка 14 годишните  момчета влезнаха с торта и на нея горяща свещ. Лъчо бе замлъкнал и само гледаше децата как  вървяха към него очи изразяващи много обич и признателност. Пое тортата, благодари им. Те не можеха да продумат от вълнение. Но побързаха да му подарят и най-ценния подарък. Албум със снимки събирани последните години с големи и малки.

Заедно с баскетболистите разгледаха албума и си припомниха за изминалите години и се се смееха. Това аз ли съм бил?, така си говореха и смееха от радост заради обичта към треньора. Светналите им очички показваха колко бяха щастливи. А сдържаният Диков  едва скриваше вълнението си…Погледа му се спря дълго в благодарственото писмо накрая на албума, което гласи така:

ТРЕНЕР ДИКОВ,

Ние, родителите и децата, от отбор Чавдар  (Троян), бихме искали да изкажем сърдечната си благодарност за професионалното отношение, с което подхождате към отбора.

Проявяваният от вас индивидуален подход към всяко едно дете, съобразено с неговите спортни и личностни качества, породи още повече любов към баскетбола.

Като родители високо ценим  отговорността, с която се ангажирате, възпитавайки нашите деца в духа на дисциплина, търпение, спортсменство и толерантност, приучвайки ги посредством силата на спорта към непреходните морални ценности. Ние съпреживяваме техните успехи и разочарования и сме изключително доволни, че благодарение на вашата неуморна подкрепа, децата ни тренират с огромно желание и хъс за победа.

Щастливи сме, че във ваше лице малките баскетболисти имат не само изключителен треньор, но и приятел.

Желаем ви здраве и множество успехи в професионален и личен план

От признателните деца и родители

И за спомен си направиха снимка, която ще е първа за новия албум….

35 секунди стигат да разбереш, че си ценен, че те обичат и трудът ти не е отишъл напразно

Защото щастието в този живот е едно от малкото неща, към които всички се стремим. За да сме щастливи не ни е нужно много, но често забравяме това. Щастието се крие във всички онези малки жестове и моменти, на които забравяме да се порадваме….

Благодаря, тренер Диков!

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button