Елпром Троян участва във форум „Кръгова икономика и чисти технологии“

Елпром Троян участва във форума „Кръгова икономика и чисти технологии“, който се провежда в НДК под патронажа на МОСВ. Събитието е част от официалния календар на Българското европредседателство. В него участва и  еврокомисар Мария Габриел.

С организирането на Vienna Economic Forum- Sofia Talks 2018 под мотото „Политиката среща икономиката“ се цели в рамките на „Софийски разговори 2018“ да се улесни директната обмяна на мнения между демократично избраните лидери на държавите от Западните Балкани и ръководни представители на регионалната и международната икономика, да се създадат условия за дискусия за прагматично ориентирано и по- интензивно регионално сътрудничество и – с подкрепата на регионалните лидери- да се търсят решения в различни сектори на регионалната икономика.

Форматът на събитието обхваща участието на регионални лидери от Западните Балкани заедно с представители на регионалната, европейската и международната икономика, чиито интереси и активност са фокусирани върху регионалното сътрудничество като част от европейската интеграция и върху значението на инвестициите за растежа и стабилността в региона. Интересът към развитието на различни сектори на регионалната икономика е демонстриран чрез участието на отговорни представители на изтъкнати икономически субекти от региона, Европа и света- всички от тях – членове на Управителния съвет на Vienna Economic Forum.

Сред приоритетите на Елпром Троян са енергийната ефективност и развитието на завода като лидер в Инудстрия 4.0.

 

Руслана Попсавова

Главен редактор на сайта „Троян експрес“ и фотограф на медията
Back to top button